Інноваційні практики розвитку вищої освіти в Україні

Козир, Маргарита Валентинівна та Сад, А.О. (2023) Інноваційні практики розвитку вищої освіти в Україні In: Всеукраїнська науково-практична конференція "Ціннісні орієнтири сучасної освіти в умовах сьогодення крізь призму Української Хартії вільної людини", 27 жовтня 2023 року, Тернопільський обласний комунальний інститут післядипломної педагогічної освіти.

[thumbnail of M_Kozyr_Konf_2023_FPO.pdf] Текст
M_Kozyr_Konf_2023_FPO.pdf

Download (434kB)

Анотація

Автори наголошують на тому, що у студіюванні освіти вагоме місце займає дослідження інноваційних практик, їх впровадження в освітній процес, доцільність використання та ризики застосування. Крім цього, зазначено, що підходи, форми, методи та зміст вітчизняного навчання модернізуються, реформується на основі сучасних умов, викликів і нововведень, бо інтеграція освіти – один із найважливіших ресурсів розвитку суспільства. Визначено такі фактори покращення сьогочасного етапу розвитку системи освіти: інноваційні практики, які реформуються через зовнішні (пандемія, війна, відсутність електроенергії) і внутрішні (штучний інтелект, дуальність) чинники; цифровізація освіти; впровадження тренду "освіта протягом життя", а також запровадження змішаного формату навчання. Зауважено, що освіта базується на структурі європейського освітнього простору, відповідно процес навчання в Україні перебуває на шляху опанування європейських стандартів.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: вища освіта; інновації; інноваційні практики; розвиток; штучний інтелект
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра освітології та психолого-педагогічних наук
Користувач, що депонує: к.п.н. Маргарита Валентинівна Козир
Дата внесення: 23 Лист 2023 12:58
Останні зміни: 23 Лист 2023 12:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47269

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу