Літературні репрезентації трудових мігрантів Східної Європи в романі Марини Левицької "Полуничні поля"

Яковенко, Ірина Василівна (2022) Літературні репрезентації трудових мігрантів Східної Європи в романі Марини Левицької "Полуничні поля" Колективна (три і більше авторів). Inny/inność we współczesnej literaturze europejskiej: Monograph. Siedlce: Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Poland, Siedlce.

[thumbnail of I_Yakovenko_2022_Dpt_of_linguistics.pdf] Текст
I_Yakovenko_2022_Dpt_of_linguistics.pdf - Опублікована версія

Download (9MB)
Офіційне посилання: https://wydawnictwo.uph.edu.pl/pl/p/InnyInnosc-we-...

Анотація

У статті пропонується прочитання образів трудових мігрантів Східної Європи у романі "Полуничні поля" сучасної британської письменниці Марини Левицької як соціально- та культурно-Іншого. У комічному творі британської письменниці, який визначається як транснаціональний роман, на засадах методології постколоніальних студій розглядається художнє переосмислення проблем трудової міграції, економічної експлуатації, торгівлі людьми та нівелювання трудового статусу заробітчан із Східної Європи та колишніх британських колоній Азії і Африки. Зображуючи мультикультурне різноманіття мігрантського середовища у комічно-гротесковому модусі, Марина Левицька у романі "Полуничні поля" реконструює неоколоніальні реалії Британії, що живляться з економічного домінування над новими „пригніченими”.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: постколоніалізм; неоколоніалізм; трудові мігранти; транснаціональний роман; Інший; Марина Левицька; „Полуничні поля” („Два фургона”)
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані за кордоном (окрім країн СНД)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра лінгвістики та перекладу
Користувач, що депонує: Ірина Василівна Яковенко
Дата внесення: 28 Лист 2023 12:14
Останні зміни: 28 Лист 2023 12:14
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47465

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу