Розвиток творчої особистості вчителя у післядипломній освіті

Сафарян, Світлана Іванівна (2023) Розвиток творчої особистості вчителя у післядипломній освіті Progressive Opportunities and Solutions of Advanced Society: proceedings of the I International Scientific and Practical Internet Conference, November 16-17, 2023. с. 149-152.

[thumbnail of S_Safarian_POSAS_IPO.pdf] Текст
S_Safarian_POSAS_IPO.pdf

Download (441kB)
Офіційне посилання: http://www.wayscience.com/indeksatsiya/

Анотація

Сучасний педагог обов’язково має бути творчою особистістю і відповідно на творчих засадах повинен організовувати педагогічну взаємодію з учнями. Професійну діяльність педагога, як власне і саму його особистість, варто розглядати як певний творчий продукт у діалектичній єдності форми та змісту. Зокрема у системі післядипломної освіти потрібно допомагати вчителю усвідомлювати їхню взаємозалежність, неподільність у становленні власного педагогічного професіоналізму, вчити його однаковою мірою працювати над їхнім удосконаленням. У статті з’ясовуються поняття «зміст» та «форма» творчої педагогічної діяльності (і відповідно творчої особистості самого вчителя) та окреслюються шляхи їхнього удосконалення під час навчання у післядипломний період. Обгрунтовано думку, що змістом творчої діяльності педагога є його сформована професійна компетентність, а формою – педагогічна техніка. Доведено, що без формування ефективної педагогічної техніки, без досконалого володіння вчителем як її внутрішньою, так і зовнішньою складовою, не може бути повною мірою представлений і його зміст.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: педагогічна творчість; зміст; форма; професійна компетентність; педагогічна техніка
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Інститут післядипломної освіти > Кафедра мовно-літературної освіти
Користувач, що депонує: Віталій Олегович Бонар
Дата внесення: 04 Груд 2023 07:40
Останні зміни: 04 Груд 2023 07:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47565

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу