Методологія соціогуманітаристики в підготовці фахівців інформаційної сфери

Григоревська, Олена Вікторівна та Копанєва, Вікторія Олександрівна (2023) Методологія соціогуманітаристики в підготовці фахівців інформаційної сфери In: Культурні та мистецькі студії ХХІ століття: науково-практичне партнерство : матеріали IV Всеукр. наук.-практ. конф. / М-во культ. України та інформ. політики ; Нац. акад. кер. кадрів культ. і мистец. (Київ, 09 листопада 2023 р.). Київ : НАКККіМ, 2023., 09.11.2023, Україна, м. Київ.

[thumbnail of O_Hryhorevska_Tezy_09_11_2023_2_FUFKM.pdf] Текст
O_Hryhorevska_Tezy_09_11_2023_2_FUFKM.pdf

Download (404kB)
Офіційне посилання: https://nakkkim.edu.ua/images/Instytuty/Akademiia/...

Анотація

Комплексний аналіз соціуму в умовах цифрової трансформації та інтенсифікація робіт у сфері гуманітаристики спонукають до визначення новітніх теоретико-методологічних підходів у гуманітарних дослідженнях. Відбувається стрімке зростання обсягів цифрових ресурсів та урізноманітнення форм їх представлення. Поширюється рух за відкритий доступ до наукових знань, з’являються нові моделі розповсюдження публікацій. Розвиваються когнітивні підходи до зменшення інформаційної ентропії в процесі наукових комунікацій, які орієнтуються на перехід від формалізованого передавання даних до сприяння в отриманні користувачем нових знань. Розробляються нові форми представлення інформаційно-аналітичних продуктів, створюються системи оцінювання наукової інформації та дослідницької діяльності. Для фахівців інформаційної сфери нової генерації обов’язковою умовою успішної діяльності стає оволодіння навичками організації, проведення та підтримки наукових досліджень в умовах цифрових трансформацій, засвоєння методик та вироблення методології як галузевих, так і міждисциплінарних досліджень.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: соціогуманітаристика; інформаційна сфера; цифрова трансформація; теоретико-методологічний підхід
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: к.і.н. Вікторія Олександрівна Копанєва
Дата внесення: 19 Груд 2023 08:47
Останні зміни: 19 Груд 2023 08:47
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47931

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу