Викладання біографії письменника: щодо проблеми вибору біографічного матеріалу

Шовкопляс, Галина Євгенівна (2023) Викладання біографії письменника: щодо проблеми вибору біографічного матеріалу Шкільна літературна освіта: традиції і новаторство. ХІ Волошинські читання. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції. (ХІ). с. 261-268.

[thumbnail of H_Shovkoplias_Konf_2023_FUFKM.pdf] Текст
H_Shovkoplias_Konf_2023_FUFKM.pdf

Download (331kB)

Анотація

Викладання біографічних відомостей про письменника становить достатньо складну проблему як для укладача програми, так і для автора підручника. Укладач програми або автор підручника не омине цієї проблеми , навіть тоді ,коли не пов’язує складну і своєрідну поетику та зміст творів певного письменника з його не менш складним життєвим шляхом, бо все одно при вивченні творчості митця досліднику прийдеться торкнутися фактів його біографії. Тому необхідно обрати методичні стратегії щодо формату викладання біографічних відомостей згідно віку учнів та вибору біографічного матеріалу, яким може бути і спогади та мемуари ,що містять біографічні відомості певного письменника.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: текст твору; "сенсаційна біографія"; життєвий і творчий шлях письменника; єдність життєвого і творчого шляху письменника; біографічний матеріал; джерела вивчення біографії; жанр романізованої біографії; стереотипи канонічних біографій; матеріали мемуарів і спогадів; фактор "суб'єктивного погляду".
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра світової літератури
Користувач, що депонує: доцент Галина Євгенівна Шовкопляс
Дата внесення: 26 Груд 2023 13:48
Останні зміни: 26 Груд 2023 13:48
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48103

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу