Рашизм як загроза Україні, Європі, світу

Грицяк, Ігор Андрійович (2023) Рашизм як загроза Україні, Європі, світу Rushismo come minaccia per l’Ucraina, l’Europa e il mondo.

[thumbnail of I_Hrytsiak_Rushismo_2023_FPMV.pdf] Текст
I_Hrytsiak_Rushismo_2023_FPMV.pdf

Download (465kB)
Офіційне посилання: https://www.tuttieuropaventitrenta.eu/2023/02/20/r...

Анотація

Розглянуто рашизм (російський фашизм), який є, по-суті, державною ідеологією в сучасній росії, а як різновид фашистської ідеології, симбіоз основних засад фашизму і сталінізму він обґрунтовує агресивну геополітику росії, спрямовану на окупацію та привласнення територій інших держав. Наголошено, що рашизм небезпечний сьогодні вже не тільки для України, а й для Європи, і навіть для світу, оскільки, як людиноненависницька ідеологія, пропагує будь-які методи, і навіть військові, щоб знищити всіх, хто не підтримує ідеологію «русского міра». Небезпека зростає з-за того, що практико-орієнтований рашизм сповідує два виміри: внутрішньо- і зовнішньополітичний.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рашизм; фашизм; сталінізм; брехлива пропаганда; людиноненависницька ідеологія; злочини проти людяності
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет права та міжнародних відносин > Кафедра міжнародного права, європейської та євроатлантичної інтеграції
Користувач, що депонує: Ігор Андрійович Грицяк
Дата внесення: 02 Січ 2024 13:23
Останні зміни: 02 Січ 2024 13:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48185

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу