Особливості використання засобів «OUTDOOR ACTIVITY» з особами другого зрілого віку в оздоровчому фітнесі

Кожанова, Ольга Сергіївна та Літвінова, Ксенія Юр'ївна та Цикоза, Євгенія Валеріївна та Гудим, Ганна та Пітенко, Сергій Леонідович (2024) Особливості використання засобів «OUTDOOR ACTIVITY» з особами другого зрілого віку в оздоровчому фітнесі Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова (5(178)). с. 90-95.

[thumbnail of O_Kozhanova_N_Gavrilova_K_Litvinova_A_Gudym_Y_Tsykoza_S_Pitenko_FZFVS.pdf] Текст
O_Kozhanova_N_Gavrilova_K_Litvinova_A_Gudym_Y_Tsykoza_S_Pitenko_FZFVS.pdf

Download (576kB)
Офіційне посилання: https://spppc.com.ua/index.php/journal/issue/view/...

Анотація

У статті розглянуто особливості використання засобів «outdoor activity» з особами другого зрілого віку в оздоровчому фітнесі. Матеріали і методи: всього в дослідженні (анкетування) взяло участь 45 осіб різної статі (41 чоловік, 4 жінки), віком від 36 до 60 років (другий зрілий вік). Результати: було проаналізовано відеозаписи тренувань з «оutdoor activity» в даних мережі Інтернет та оцінена їх ефективність для осіб другого зрілого віку. Також було визначено найбільш дієві засоби та фітнес-програми з «оutdoor activity», що можуть вважатися найбільш корисними для тих, хто займається, під час самостійних або групових тренувальний занять оздоровчого спрямування у другому зрілому віці серед жінок та чоловіків та поширеність використання цих програм за порядком зниження значущості. Висновки: за результатами проведеного аналізу було встановлено, що в сучасному оздоровчому фітнесі програми «оutdoor activity» для осіб зрілого віку можуть мати різну популярність, яка базується на різних факторах, таких як доступність, ефективність, реклама, соціальна підтримка, фізичні обмеження учасників та інші. За результатами анкетного опитування було визначено, що для респондентів (n = 45) основною мотивацією до використання програм «оutdoor activity» було покращення фізичної форми та витривалості – 53,3%, втрата ваги – 24,5%, релаксація та стресоредукція – 17,7%, відчуття природи та свіжого повітря – 2,5%.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: сучасні фітнес-технологій; оздоровчо-рекреаційна рухова активність людей в програмах оздоровчого фітнесу; засоби програм «outdoor activity»; особи другого зрілого віку
Типологія: Статті у періодичних виданнях > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Викладач Євгенія Валеріївна Цикоза
Дата внесення: 21 Трав 2024 08:41
Останні зміни: 21 Трав 2024 08:41
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49003

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу