Методичний підхід до управління розвитком соціальної підсистеми в системі забезпечення економічної безпеки міста

Лойко, Валерія Вікторовна та Руденко, Валентина Сергіївна (2024) Методичний підхід до управління розвитком соціальної підсистеми в системі забезпечення економічної безпеки міста Колективна (три і більше авторів). Трансформація практики управління інноваційним розвитком соціальноекономічних систем: Колективна монографія. Видавничий дім «Києво-Могилянська академія», Київ.

[thumbnail of V_Loiko_V_Rudenko_mon_2024.pdf] Текст
V_Loiko_V_Rudenko_mon_2024.pdf - Опублікована версія

Download (3MB)
Офіційне посилання: https://ekmair.ukma.edu.ua/collections/e2908122-0b...

Анотація

Підрозділ у колективній монографії присвячений методичному підходу до управління розвитком соціальної підсистеми в системі забезпечення економічної безпеки міста. Визначено соціальну підсистему національної безпеки міста як таку, яка включає в себе всі аспекти, пов'язані з соціальними процесами і взаємодією всіх елементів міського організму, такі, як зайнятість населення, рівень доходів, доступ до освіти та охорони здоров'я, соціальні послуги та інфраструктуру. Запропоновано в соціальній підсистемі виділити наступні складові: економічну, гуманітарну, комунікативну, громадську, інноваційну, екологічну. Запропоновано визначати рівень соціальної підсистеми економічної безпеки міста у кількісному та якісному вимірах на основі проведених розрахунків групових показників (складових). Запропоновано рівень складових соціальної підсистеми економічної безпеки міста у кількісному та якісному вимірах визначати на основі розрахунків одиничних показників, які формуються для кожного окремого групового показника. Наведені результати розрахунків рівня соціальної підсистеми економічної безпески міста та групових показників для міста Києва за період 2018-2022 рр. Зроблено висновок про зниження рівня соціальної підсистеми економічної безпеки міста за період 2018-2022 рр. на 13,07%.

Тип елементу : Монографія (Колективна (три і більше авторів))
Ключові слова: економіка міста; система економічної безпеки; соціальна підсистема; методичний інструментарій; інтегральний показник; розвиток; діагностика; рівень соціальної безпеки міста; прогнозування
Типологія: Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Факультет економіки та управління > Кафедра міжнародної економіки
Користувач, що депонує: Валерія Вікторівна Лойко
Дата внесення: 17 Черв 2024 07:46
Останні зміни: 17 Черв 2024 07:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49179

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу