Мова як інструмент психологічного впливу в професійній комунікації

Саврасова-В'юн, Тетяна Олександрівна (2024) Мова як інструмент психологічного впливу в професійній комунікації Проблеми ефективності професійної мовної комунікації в умовах інформаційної агресії : збірник праць : матеріали І Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнародною участю. с. 117-120.

[thumbnail of T_Savrasova_Viun_PEPMCUIA_2024_FUFKM.pdf] Текст
T_Savrasova_Viun_PEPMCUIA_2024_FUFKM.pdf

Download (280kB)
Офіційне посилання: https://kingu.edu.ua/naukovi-zahodi/

Анотація

В обставинах інформаційної конфронтації мова стає не просто комунікативним інструментом, але й потужною зброєю, яку можна використати для впливу на когнітивну, емоційну, поведінкову сфери людини. Особливо актуальною зазначена проблема постає в сфері професійної комунікації, де вміння правильно, точно, адаптовано до контексту, ділового стилю з позитивним емоційним забарвленням застосовувати мову може допомогти захистити інформаційний простір, здобути довіру, повагу до своєї професійної діяльності, вплинути на прийняття рішення, налагодити стосунки з колегами і партнерами, створити атмосферу співпраці, згуртування в колективі. Свідоме застосування мови як потужного засобу психологічного впливу на інших є ключовим аспектом професійного комунікативного середовища, від якого залежить характер спілкування учасників взаємодії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: мова; вплив; психологічний вплив; методи психологічного впливу; маніпуляція; переконання; самопросування
Типологія: Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра української літератури, компаративістики і грінченкознавства
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Саврасова-В'юн
Дата внесення: 18 Черв 2024 10:54
Останні зміни: 18 Черв 2024 10:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49219

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу