Формування естетичних аспектів навчання на основі емоційного сприйняття творів музичного мистецтва

Теряєва, Лариса Анатоліївна та Маджугіна, М.Ю. (2024) Формування естетичних аспектів навчання на основі емоційного сприйняття творів музичного мистецтва Естетичні засади розвитку педагогічної майстерності викладачів мистецьких дисциплін : матеріали VІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Умань, 16-17 трав. 2024 р.). с. 98-101.

[thumbnail of L_Teriaieva_MKonf_2024_FMMH.pdf] Текст
L_Teriaieva_MKonf_2024_FMMH.pdf

Download (331kB)
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/10B8iVhQ4yTlncSkay...

Анотація

Мета сучасної музичної освіти полягає в підготовці висококваліфікованих фахівців, які здатні емоційно сприймати твори музичного мистецтва, навчити інших слухати, розуміти і виконувати музичні твори, дарувати людям свої емоції та розкривати свої почуття від почутої музики. Тому, основним завданням викладачів музичних дисциплін у вищих музично-педагогічних навчальних закладах і закладах середньої освіти є розвиток емоційної сфери студентів та учнів, їх естетичний і духовний розвиток. Систематичне емоційне сприйняття студентами і учнями музичних творів різних жанрів і стилів сприяє поглибленню їх емоційних переживань від почутої музики, розвитку естетичного смаку, художнього мислення і творчої активності. Проблема формування у студентів та учнів естетичних аспектів навчання є особливо актуальною, потребує постійної уваги науковців і педагогів та систематичного, цілеспрямованого дослідження. Науковці і музикознавці (Б.Асаф'єв, Є.Назайкінський, В.Медушевський, Р.Тельчарова, О.Рудницька та ін.) стверджують, що дієвою силою для розвитку естетичного виховання є естетичний смак, художнє мислення і естетичні почуття. Метою даної статті є визначення впливу емоційного сприйняття музичних творів на формування естетичних аспектів навчання, емоційного відношення до творів музичного мистецтва.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: естетичні аспекти; емоційне сприйняття; музичне мистецтво; емоційний відгук; інноваційні технології; форми, методи навчання
Типологія: Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Факультет музичного мистецтва і хореографії > Кафедра музикознавства та музичної освіти
Користувач, що депонує: Викладач Лариса Анатоліївна Теряєва
Дата внесення: 02 Лип 2024 12:56
Останні зміни: 02 Лип 2024 12:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49369

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу