Зарубіжний досвід соціальної роботи з українськими біженцями

Дуля, Аліна Володимирівна (2024) Зарубіжний досвід соціальної роботи з українськими біженцями Соціальна підтримка сім’ї та дитини у соціокультурному просторі громади: матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції. с. 103-107.

[thumbnail of A_Dulia_Zdsrzub.pdf] Текст
A_Dulia_Zdsrzub.pdf

Download (379kB)
Офіційне посилання: https://sspu.edu.ua/news/v-vseukrajinska-naukovo-p...

Анотація

Вторгнення Російської Федерації на території України змусило мільйони українців покинути свої домівки в пошуках безпеки за межами своєї країни. Біженці становлять найбільш вразливий соціальний шар населення будь-якої країни. Попри всебічну допомогу та підтримку, яку отримують українські біженці за кордоном, їхнє становище залишається ризикованим. Зовсім не завжди умови життя, матеріальне забезпечення, доступ до медичних послуг мають належний рівень. Біженці можуть мати такі проблем, як: мовні бар’єри та обмежені знання культури, що ускладнює процес інтеграції в нове середовище; житлові та економічні труднощі; безробіття; недостатність міжнародного захисту; обмежений доступ до освіти, працевлаштування, медичної допомоги та соціальних послуг; дискримінація; труднощі з адаптацією; соціальна ізоляція; фізичні та психологічні травми, отримані внаслідок війни. Також в біженців часто спостерігаються психологічні проблеми, такі як: страх, тривога, апатія та депресія, почуття смутку та невпевненість у майбутньому, посттравматичний стресовий розлад, панічні атаки, тривожні спогади або кошмари.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: біженці; соціальна робота; війна; вимушена міграція; міжнародний захист
Типологія: Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Аліна Володимирівна Дуля
Дата внесення: 15 Лип 2024 09:43
Останні зміни: 15 Лип 2024 09:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49420

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу