Досвід Польщі щодо запровадження посади спеціального педагога у загальноосвітньому просторі на шляху до забезпечення якості інклюзивного навчання

Мартинчук, Олена Валеріївна та Дуб'юк, Н.Б. (2024) Досвід Польщі щодо запровадження посади спеціального педагога у загальноосвітньому просторі на шляху до забезпечення якості інклюзивного навчання Спеціальна освіта: проблеми та перспективи тези за матеріалами 16 Міжнародної науково-практичної конференції 18-19 квітня 2024 року. с. 148-150.

[thumbnail of N_Dubiuk_O_Martynchuk_FPSRSO.pdf] Текст
N_Dubiuk_O_Martynchuk_FPSRSO.pdf - Опублікована версія

Download (337kB)
Офіційне посилання: https://meridian.kpnu.edu.ua/2024/04/22/spetsialna...

Анотація

Дослідження останніх років свідчать, що педагоги закладів загальної середньої освіти не достатнім чином розуміються на тому, як ефективно підтримати своїх учнів під час освітнього процесу за умови наявності у них різних освітніх труднощів та дозволити їм реалізувати свій потенціал. Тоді як спеціальний педагог / вчитель спеціальної освіти може сприяти подоланню цих труднощів та підвищенню якості навчання дітей з особливими освітніми потребами, а вчителю надати шляхи та інструменти своєчасної підтримки учня в разі виникнення подібних ситуацій (R. Achmadtullah, C. Dukes, P. Lamar-Dukes, S. Mackenzie, Y. Nuraeni, M. Nurtanto, R. Rasmitadila, A. Samsudin, A. Tambunan). 149 Зважаючи на наявні євроінтеграційні процеси в Україні та потребу у пошуку шляхів ефективного забезпечення інклюзивного навчання, важливим постає питання вивчення передового зарубіжного досвіду у цій сфері, що дасть змогу поліпшити власну освітню практику.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: спеціальний педагог; інклюзивне навчання; діти з особливими освітніми потребами
Типологія: Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Завідувач Олена Валеріївна Мартинчук
Дата внесення: 22 Серп 2024 12:37
Останні зміни: 22 Серп 2024 12:37
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49561

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу