Сімейне насильство як соціальна проблема

Дуля, Аліна Володимирівна та Діброва, Олег Владиславович (2024) Сімейне насильство як соціальна проблема Соціальна робота: реалії та перспективи : зб. наук. пр. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 110-річчю Полт. нац. пед. ун-та імені В. Г. Короленка. с. 15-17.

[thumbnail of A_Dulia_O_Dibrova_Konf_SNSP_2024_FPSRSO.pdf] Текст
A_Dulia_O_Dibrova_Konf_SNSP_2024_FPSRSO.pdf

Download (351kB)
Офіційне посилання: http://pnpu.edu.ua/news/u-pnpu-imeni-v-g-korolenka...

Анотація

Світовою громадськістю домашнє насильство визнано одним із ключових чинників, які ставлять людину в залежне становище, наносять моральну шкоду соціальному середовищу і є бар’єром на шляху подолання нерівності і дотримання прав людини. Проблема насильства у сім’ї є досить гострою для багатьох країн світу і для України зокрема. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості у сім’ї руйнують гармонію і злагоду в родині та є однією з передумов сімейного неблагополуччя, злочинності у громаді. Водночас, проблема сімейного насильства небезпечна тим, що від неї особливих страждань зазнають діти. Тому домашнє насильство є актуальною суспільною проблемою і потребує розв’язання на рівні держави. Авторами розкрито сутність поняття «сімейне насильство», визначено причини сімейного насильства та розкрито соціокультурні умови, які призводять різноманітних проявів сімейного насильства.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: Дуля А., Діброва О. Сімейне насильство як соціальна проблема. Соціальна робота: реалії та перспективи : зб. наук. пр. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 110-річчю Полт. нац. пед. ун-та імені В. Г. Короленка (9–10 трав. 2024 р., м. Полтава) / за заг. ред. Н. О. Сайко, В. І. Березан. Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2024. С. 15 – 17.
Ключові слова: сім’я; домашнє насильство; сімейне насильство; причини сімейного насильства; попередження сімейного насильства; постраждалі від сімейного насильства; особи, які здійснюють насильство
Типологія: Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки та соціальної роботи
Користувач, що депонує: Аліна Володимирівна Дуля
Дата внесення: 27 Серп 2024 04:58
Останні зміни: 27 Серп 2024 04:58
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49593

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу