Current issues of Hrinchenko studies in scholarly publications: bibliographic overview in modern dimension

Політова, Олена Аркадіївна (2024) Current issues of Hrinchenko studies in scholarly publications: bibliographic overview in modern dimension Рукописна та книжкова спадщина України (3). с. 100-121. ISSN 2222-4203

[thumbnail of O_Politova_RKSUA_3_2024_FUKM.pdf] Текст
O_Politova_RKSUA_3_2024_FUKM.pdf

Download (415kB)
Офіційне посилання: http://rksu.nbuv.gov.ua/cgi-bin/rksu/jrn.exe?Z21ID...

Анотація

На основі бібліографічного узагальнення видань і публікацій українських науковців за період 2019—2023 рр. стисло охарактеризувати тематику грінченкознавчих досліджень та окреслити сучасні тенденції в розвитку основних напрямів грінченкознавства. Методологія дослідження базується на принципах історизму, об’єктивності, а також на бібліографічному, хронологічному, проблемно тематичному та аналітичному методах. Наукова новизна полягає в опрацюванні тематичного спектру видань і публікацій із грінченкознавства сучасного періоду, стислому розкритті їхнього змісту в різних наукових аспектах, що певною мірою дозволяє оцінити нинішній стан грінченкознавства та внесок освітніх закладів і наукових установ, окремих науковців у його розвиток. Висновки. Наукові дослідження літературної та публіцистичної творчості, ідей, громадсько політичної та педагогічної діяльності Бориса Грінченка в період 2019—2023 рр. здійснювали фахівці освітньої сфери, історики, архівісти, бібліотечні спеціалісти. Результати своєї праці науковці активно висвітлювали як у дисертаційних роботах, монографіях, наукових збірниках, так і в окремих публікаціях на сторінках періодичних видань — "Українського історичного журналу", "Східноєвропейського історичного вісника", електронного фахового журналу "Синопсис: текст, контекст, медіа", "Київські історичні студії", "Освітологія" та ін. Обсяг та багатоманітність проблематики у структурі інформаційного потоку з грінченкознавства в сучасний період актуалізують потребу у створенні окремого бібліографічного посібника — "Грінченкознавство".

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Борис Грінченко; грінченкознавство; бібліографія; наукові видання; Київський столичний університет імені Бориса Грінченка; 2019—2023 роки.
Типологія: Статті у базах даних > Index Copernicus
Статті у періодичних виданнях > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Факультет української філології, культури і мистецтва > Кафедра інформаційних комунікацій
Користувач, що депонує: Олена Аркадіївна Політова
Дата внесення: 20 Вер 2024 07:46
Останні зміни: 20 Вер 2024 07:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49692

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу