Використання засобів ІКТ при формуванні початкових навичок інтегрування

Астаф'єва, Марія Миколаївна та Радченко, Сергій Петрович (2017) Використання засобів ІКТ при формуванні початкових навичок інтегрування In: Всеукраїнська науково-практична конференція «Теорія і практика використання інформаційних технологій в навчальному процесі».

[thumbnail of M_Astafieva_S_Radchenko__fitu.pdf]
Перегляд
Текст
M_Astafieva_S_Radchenko__fitu.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

Програмні засоби вивчення математики дають змогу інтенсифікувати процес засвоєння матеріалу. Зокрема, великі методичні можливості при вивченні поняття визначеного інтеграла демонструють такі комплекси, як Gran [1]. Але при використанні на практичних заняттях з математичного аналізу вправ на обчислення визначених інтегралів, особливо на перших порах, коли відповідні уміння й навички лише формуються, часто виникають певні незручності, пов’язані з арифметичними обчисленнями. Питання полягає не в тому, що студент не може обчислити арифметичний вираз, причина – у можливій неоднозначності та незручності відповіді, поданій у формі десяткових дробів. Крім того, значна вагова частка арифметичних перетворень зменшує цінність вправи, основною метою якої є засвоєння методів і удосконалення техніки інтегрування, а не арифметика. Саме початковому етапу вивчення теми й присвячене це дослідження.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Gran; середовище редактора Excel; обчислення визначеного інтеграла;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра комп'ютерних наук і математики
Користувач, що депонує: Сніжана Михайлівна Рижко-Семенюк
Дата внесення: 20 Черв 2017 06:25
Останні зміни: 20 Черв 2017 06:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19822

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу