Трансформаційний потенціал технології контекстного навчання майбутнього педагога

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2015) Трансформаційний потенціал технології контекстного навчання майбутнього педагога Інженерні та освітні технології (3(11)). с. 110-112. ISSN 2307-9770

[thumbnail of V_Zhelanova_ITOT_3_11_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_ITOT_3_11_GI.pdf

Download (42MB) | Перегляд

Анотація

У представленій статті у форматі реалізації положень рефлексивно-контекстного наукового підходу розглянуто трансформаційний потенціал технології контекстного навчання, що полягяє у його розвивальних можливостях щодо рефлексивної компететності, а також мотиваційної, смислової сфери майбутнього педагога та його професійної суб’єктності. Представлено логіку трансформації пізнавальних мотивів у професійні як процес їх поступового заміщення. Окреслено рефлексіогенез як трансформацію складових рефлексивної компетентності у напрямі їх ускладнення й поширення діапазону реалізації. Розкрито смислогенез у напрямах трансформації ситуативних смислових структур у стійкі, „смислонасичення” від мінімального до максимального стану на підставі „уточнення й розширення”, ієрархізації смислів, їх „кристалізації”, зміни динамічних смислових процесів у послідовності: смислоутворення, смислоусвідомлення, смислобудівництво. Показано суб’єктогенез майбутнього педагога як процес послідовної трансформації суб’єктної професійної позиції, педагогічної активності, суб’єктного досвіду, здатності до рефлексії, антиципації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: технологія контекстного навчання; трансформація мотивів; рефлексіогенез; смислогенез; суб’єктогенез
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Вікторія В'ячеславівна Желанова
Дата внесення: 03 Груд 2015 09:02
Останні зміни: 03 Груд 2015 09:02
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11527

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу