Умови зменшення дестабілізаційних чинників в освітньому процесі дітей з аутизмом

Скрипник, Тетяна Вікторівна (2016) Умови зменшення дестабілізаційних чинників в освітньому процесі дітей з аутизмом Освіта та педагогічна наука, 164 (1). с. 39-45.

Це остання версія цього елемента.

[thumbnail of T_Skrypnyk_EAPS_OTPN_KSPKIO_IL.pdf]
Перегляд
Текст
T_Skrypnyk_EAPS_OTPN_KSPKIO_IL.pdf - Опублікована версія

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Незважаючи на опанування українськими освітянами певними стратегічними аспектами інклюзивної політики, культури і практики, а також алгоритмом підготовки й упровадження освітнього процесу для дітей з особливими потребами, багато складників цього процесу залишаються невирішеними. Серед таких питань - створення умов для безперешкодної освіти дітей з аутизмом. Необізнаність фахівців і батьків у цьому питанні призводить до їхньої безпорадності й песимістичних прогнозів щодо перспектив отримання освіти цими дітьми. Мета статті - розкрити умови безбар'єрного й відповідного освітнього середовища для дітей з аутизмом як одного зі шляхів задоволення їхніх особливих освітніх потреб.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: аутизм; педагогічний дизайн; безперешкодна освіта; структуроване навчання; педагогічний експеримент
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Лаборант Ірина Ігорівна Пурська
Дата внесення: 01 Груд 2016 07:56
Останні зміни: 01 Груд 2016 07:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17220

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу