Іменна комплементація монотранзитивних дієслів волевиявлення в ранньоновоанглійській мові

Тугай, Олександра Миколаївна (2017) Іменна комплементація монотранзитивних дієслів волевиявлення в ранньоновоанглійській мові Романо-германські мови в сучасному міжкультурному просторі. с. 74-77.

[thumbnail of O_Tuhai_RGMSMP.pdf]
Перегляд
Текст
O_Tuhai_RGMSMP.pdf

Download (578kB) | Перегляд

Анотація

В статті розглянуто найважливіші синтаксичні зміни ранньоновоанглійської мови стосовно структурних семантичних моделей типів клауз та дієслівної комплементації. Схарактеризовано та проаналізовано синтаксичні відносини та моделі монотранзитивних дієслів прояву волі, таких як want, wish, desire, require,prefer, call, ask, aim, long, що приймають іменні фрази як іхній комплемент у функції прямого об'єкту в історії ранньоновоанглійського періоду. Визначено структурні моделі речень із монотранзитивними дієсловами волевиявлення, що комплементуються іменними категоріальними фразами та виявлено синтаксичні властивості дієслів прояву волі з іменними фразами.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: синтаксичні відносини; ранньоновоанглійська мова; структурні семантичні моделі; монотранзитивні дієслова волевиявлення; дієслівний комплемент; іменна фраза; прямий об'єкт
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра іноземних мов
Користувач, що депонує: доцент Олександра Миколаївна Тугай
Дата внесення: 08 Груд 2017 11:18
Останні зміни: 08 Груд 2017 11:18
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/21850

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу