Поняття термінопростору: проблема визначення й типологічної диференціації (на матеріалі термінознавчої термінології)

Іващенко, Вікторія Людвігівна (2019) Поняття термінопростору: проблема визначення й типологічної диференціації (на матеріалі термінознавчої термінології) У вимірах слова. с. 129-141.

[thumbnail of Ivashchenko_V_L_UVS_2019_129-141.pdf]
Перегляд
Текст
Ivashchenko_V_L_UVS_2019_129-141.pdf

Download (469kB) | Перегляд

Анотація

Обґрунтовано використання поняття термінопростору. Сформульовано його базове визначення, розкрито парадигмові аспекти концептуальної багатозначності. З-поміж основних типологічних різновидів термінопростору виписано 4 основні – системно-структурний, функціональний, когнітивний та генеративний (термінопороджувальний), у кожному з яких деталізовано визначення для термінофіксувального, системотвірного, лінгвотехнологічного, лінгвокультурологічного, лінгвоконцептологічного та когнітивно-комунікативного. Розмежовано поняття й відповідно типи просторів: простір метаодиниць галузі і простір метаодиниці, термінопростір тексту й текстопростір терміна, термінопошуковий простір і термінопростір пошукової системи.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: термін; поняття; простір; термінопростір; типологічний різновид термінопростору; текстпростір.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра медіапродюсування та видавничої справи
Користувач, що депонує: ст.наук.сп Вікторія Людвігівна Іващенко
Дата внесення: 22 Бер 2019 06:52
Останні зміни: 22 Бер 2019 06:52
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26864

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу