Алгоритми і оцінки складності обчислень 3- і 5-ізогеній суперсингулярних кривих Едвардса

Бессалов, Анатолій Володимирович (2020) Алгоритми і оцінки складності обчислень 3- і 5-ізогеній суперсингулярних кривих Едвардса Радіотехника, 200. с. 37-50. ISSN 0485-8972

[thumbnail of Наукова стаття]
Перегляд
Інше (Наукова стаття)
A.Bessalov_RT_FITU.PDF - Опублікована версія

Download (860kB) | Перегляд

Анотація

Дано аналіз властивостеї і умов існування 3- і 5-ізогеній повних і квадратичних суперсингулярних кривих Едвардса. Для задачі розподілу ключів на основіе алгоритму SIDH запропоновано застосовувати ізогенії минимальних непарних степенів 3 і 5, що дозволяє обійти проблему особих точок 2-го і 4-го порядків, яка є характерною для 2-ізогеній. Приведен огляд основних властивостеї класів кривих Едвардса. Отримано формули оцінок складності обчислень ізогеній непарних степенів 3 і 5 в класах повних іквадратичних кривих Едвардса у проективних координатах Побудовані алгоритми обчислень 3- і 5-ізогеній кривих Едвардса.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: крива в узагальненої формі Едвардса; полна крива Едвардса; скручена крива Едвардса; квадратична крива Едвардса; порядок кривої; порядок точки; ізоморфізм; ізогенія; степень ізогенії; ядро ізогенії; квадратичний лишок; квадратичний нелишок.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет інформаційних технологій та математики > Кафедра інформаційної та кібернетичної безпеки імені професора Володимира Бурячка
Користувач, що депонує: професор Анатолій Володимирович Бессалов
Дата внесення: 23 Жов 2020 05:59
Останні зміни: 23 Жов 2020 05:59
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32298

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу