Наукова література 2010-х років про теорію і практику реклами та зв’язків з громадськістю

Афанасьєв, Ілля Юрійович та Ільїнова, Олександра Олексіївна (2020) Наукова література 2010-х років про теорію і практику реклами та зв’язків з громадськістю In: Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Медіазнавчі студії в європейському діалозі: освітній та науковий дискурси» (13–14 листопада 2020 р., м. Київ), 13 листопада 2020 року, Київ.

[thumbnail of I_Afanasiev Conference Program Media Studies 13_11_2020.pdf]
Перегляд
Текст
I_Afanasiev Conference Program Media Studies 13_11_2020.pdf

Download (620kB) | Перегляд

Анотація

Реклама та зв’язки з громадськістю традиційно були здебільшого об’єктом зацікавленості практиків, ніж науковців. Із початку XXI ст. в Україні зростала кількість студентів, які вивчали рекламу та PR. У практичній діяльності багатьох студентів і випускників цієї спеціальності є потреба в ефективніших методах, прийомах впливу на цільову аудиторію. Тому інтерес до теорії реклами та PR зростає. Для розвитку українських соціальних наук, соціальних комунікацій необхідно постійно вивчати на- укову літературу з реклами та PR і поширювати результати аналізу. Ця доповідь є оглядом переважно наукових публікацій 2010–2019 рр. із проблем реклами та PR. Аналіз книжкових видань та рефератів дисертацій, які зберігаються в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського, виявив зміни в ключовій термінології українських теоретиків PR та низку інших особли- востей цієї категорії українських публікацій. У доповіді представлено основні світові тенденції аналізу реклами та PR. Зокрема, виявлено, що науковий апарат семіотики дедалі більше за- стосовується для досліджень у цих двох галузях. Семіотика маркетингу, ко- мерційна семіотика, соціосеміотичний, семіопрагматичний та інші підходи на загальній основі семіотичного підходу були в 2010-ті роки популярними в аналізі рекламної та PR-активності, як і маркетингових комунікацій за- галом. Практичні кейси та загальні закономірності реклами й PR часто ста- вали об’єктами академічної активності як складники ширшої, дуже акту- альної проблематики: Big Data, штучний інтелект, соціальні інтернет-ме- режі, інтернет-речей, нейромаркетинг, діджитал-події, суспільний інтерес, різноманітні завдання й види об’єктно-орієнтованих методів. Крім того, у світовій науковій літературі важливе місце посідали дослідження на основі концепцій медіатизації, постреклами, алгоритмічного капіталізму. Активно розвивалася тема рекламної грамотності як складника медіагра- мотності.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Ключові аспекти)
Ключові слова: Реклама; зв’язки з громадськістю; PR, маркетинг; Інтернет.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет журналістики > Кафедра реклами та зв'язків з громадськістю
Користувач, що депонує: Ілля Юрійович Афанасьєв
Дата внесення: 04 Груд 2020 07:04
Останні зміни: 04 Груд 2020 07:04
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33367

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу