Канадсько-американські інформаційні відносини через призму географічного детермінізму

Бессонова, Марина Миколаївна (2020) Канадсько-американські інформаційні відносини через призму географічного детермінізму In: Актуальні проблеми міжнародних відносин та міжнародного права: матеріали Всеукраїнської наук. онлайн-конф. з міжнародною участю, м. Київ, 29 жовтня 2020 р. / Київський університет імені Бориса Грінченка, 29 жовтня 2020, Київ.

[thumbnail of Bessonova-confer-KUBG-29_Oct_2020.pdf]
Перегляд
Текст
Bessonova-confer-KUBG-29_Oct_2020.pdf

Download (703kB) | Перегляд
Офіційне посилання: https://fpmv.kubg.edu.ua/images/stories/Departamen...

Анотація

У матеріалі здійснено спробу охарактеризувати канадсько-американські взаємини через призму одного з теоретичних підходів, а саме – географічного детермінізму. Фокус уваги зосереджено на інформаційному вимірі, тому що в умовах глобалізованого суспільства комунікація та обмін даними стали невід’ємною та надважливою складовою сучасних міжнародних відносин. Канадсько-американські інформаційні відносини стисло охарактеризовані з позицій політичної географії та геополітики (як наукового підходу). Якщо поглянути на Канаду та США з позицій політичної географії, то можна цілком погодитися з тим, що сусідство на континенті, величезні простори, протяжність спільних кордонів дійсно детермінували тісні взаємини між США та Канадою у всіх без виключення галузях господарства та зовнішньої політики, а також у сфері культури та інформації. З позицій геополітики (як науки) варто відзначити що саме географічний чинник істотно вплинув на те, що сильніша у цій парі держава (США) почала використовувати географію для поширення свого впливу на Канаду у мовленевому, культурному, економічному, комунікаційному та інформаційному вимірах.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Канада; США; географічний детермінізм; політична географія; геополітика
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра міжнародних відносин та міжнародного права
Користувач, що депонує: доцент Марина Миколаївна Бессонова
Дата внесення: 29 Груд 2020 13:03
Останні зміни: 29 Груд 2020 13:03
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/33880

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу