Value attitude to health as the basis of an active life position of an individual

Гаращенко, Лариса Василівна та Кондратюк, Світлана Григоріївна та Паламар, Світлана Павлівна та Васьківська, Галина Олексіївна та Нежива, Людмила Львівна (2021) Value attitude to health as the basis of an active life position of an individual Wiadomości Lekarskie, 3 (2). с. 690-696.

[thumbnail of Harashchenko_L_Kondratiuk_S_Palamar_S_Vaskivska_H_Nezhyva_L_VAHATBALPI.pdf] Текст
Harashchenko_L_Kondratiuk_S_Palamar_S_Vaskivska_H_Nezhyva_L_VAHATBALPI.pdf

Download (1MB)

Анотація

Незаперечним є той факт, що здоров’я – це основа та необхідна умова життєдіяльності людини. Здоров’я є найважливішою цінністю для особистості. І так само незаперечною є максима про значимість формування ціннісного ставлення до здоров’я. Інтерес до здоров’я обумовлений тенденцією до його погіршення в сучасних складних соціально-економічних та екологічних умовах. Здоров’я є одним із важливих показників якості освіти. Потреба суспільства у підготовці педагогів дошкільної освіти, здатних реалізовувати оздоровчу парадигму у власній професійній діяльності, передбачає необхідність формування у студентів ціннісного ставлення до здоров’я. Поняття «ціннісне ставлення до здоров’я» включає такі позиції: - оволодіння змістом цього поняття, розуміння його як важливої характеристики соціально економічного та культурного розвитку суспільства, а також цінності людського буття; - оволодіння засобами і методами збереження, формування і зміцнення здоров’я власного та здоров’я дітей; - активне розповсюдження ідеї здоров’язбереження серед дітей, батьків, педагогічного колективу; - удосконалення знань, умінь і навичок у галузі фізичного виховання та оздоровлення. Ми переконані, що формування ціннісного ставлення до здоров’я, а також відповідальності за індивідуальне здоров’я є проблемою медичною та педагогічною. Адже у полі зору сучасних досліджень у галузі філософії, медицини, психології, педагогіки знаходиться особистість, фундаментом життєдіяльності якої є здоров’я.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: ставлення до здоров’я; фізичне виховання; мотивація; психічне здоров'я
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 30 Квіт 2021 06:31
Останні зміни: 27 Трав 2021 11:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/36199

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу