Особливості використання програми, спрямованої на підтримку здорового способу життя серед офісних співробітників

Кожанова, Ольга Сергіївна та Пітенко, Сергій Леонідович (2021) Особливості використання програми, спрямованої на підтримку здорового способу життя серед офісних співробітників Вісник Запорізького національного університету. Фізичне виховання та спорт (1). с. 73-79. ISSN 2663-5925

[thumbnail of S_Pitenko_Kozhanova_O_FZFVSpdf.pdf] Текст
S_Pitenko_Kozhanova_O_FZFVSpdf.pdf

Download (49MB)

Анотація

Мета даної роботи полягає в аналізі можливих варіантів використання українськими роботодавцями в повсякденній практиці комплексу заходів з підтримки здорового способу життя офісних співробітників і розробка орієнтовною програми з підтримки здорового способу життя офісних працівників. Було узагальнено досвід зарубіжних країн щодо теоретичного обґрунтування і практичного використання в компаніях корпоративних норм, спрямованих на підтримку здорового способу життя, проаналізована українська практика компанії «Philips» м. Києва щодо використання корпоративних стандартів, ставлення до організації практичних заходів з підтримки здорового способу життя в офісному просторі. Було встановлено, що корпоративні програми з підтримки здорового способу життя в організації є одним з найбільш ефективних методів профілактики здоров'я населення, а також боротьби з основними факторами ризику хронічних захворювань. Підходи до організації ефективної підтримки здорового способу життя на робочому місці відрізняються в залежності від умов праці співробітників, що, в свою чергу, вимагає індивідуального підходу для кожної окремої компанії. Методами дослідження були: аналіз науково-методичної та спеціальної літератури, анкетування, антропометрія, каліперометрія, медико-біологічні методи дослідження, методи математико-статистичної обробки отриманих даних. У анкетному опитуванні прийняли участь 40 респондентів. Оцінці піддавалися їх стан здоров'я, основні поведінкові звички і поширення серед офісних співробітників факторів ризику хронічних захворювань, а також інтерес до ряду заходів, пропонованих до включення в розроблену програму. Були запропоновані орієнтовні підходи щодо ефективного використання в практиці української компанії інноваційних методів популяризації здорового способу життя серед офісних співробітників.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: здоровий спосіб життя; офісні співробітники; корпоративні практики з підтримки здорового способу життя; інноваційні програми; фітнес; Wellness-консультант.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра спорту та фітнесу
Користувач, що депонує: Викладач Євгенія Валеріївна Цикоза
Дата внесення: 13 Жов 2021 11:21
Останні зміни: 13 Жов 2021 11:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37487

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу