Inclusive education in Ukraine - tension between policy and practice

Мартинчук, Олена Валеріївна та Скрипник, Тетяна Вікторівна та Софій, Наталія Зіновіївна та Hanssen, Natallia Bahdanovich (2021) Inclusive education in Ukraine - tension between policy and practice Dialogues between Northern and Eastern Europe on the Development of Inclusion. Theoretical and Practical Perspectives. с. 148-167.

[thumbnail of T_Skrypnyk_O_Martynchuk_IE_KSIO.pdf] Текст
T_Skrypnyk_O_Martynchuk_IE_KSIO.pdf

Download (4MB)

Анотація

Мета цього розділу — дослідити інклюзивну та інклюзивну освіту для учнів з ООП, як це закріплено в документах освітньої політики України. Дані складаються з національних політичних документів з 2009 року (коли інклюзивна освіта почала впроваджуватися на інституційному рівні) до 2019 року; ці документи проаналізовано за допомогою тематичного аналізу. Аналіз вказав три основні теми: незавершеність та суперечливість у концепції інклюзії; залишок медичної парадигми у визначенні поняття інклюзивної освіти та напруженість і конфлікт у маркування концепції студентів з ООП. Результати вказують на необхідність заохочення дискусій та роздумів, а також формулювання та визначення, що таке інклюзія та як Україна може створити ефективну стратегію розвитку інклюзивної освіти.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інклюзія; тематичний аналіз; інклюзивна освіта; Україна
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Професор Тетяна Вікторівна Скрипник
Дата внесення: 23 Лист 2021 09:45
Останні зміни: 24 Лист 2021 12:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/38985

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу