Особливості психологічної готовності плавців до тренувань на початковому етапі підготовки

Лук'янчук, Антоніна Олегівна та Єретик, Анатолій Анатолійович та Демченко, Тетяна Іванівна (2021) Особливості психологічної готовності плавців до тренувань на початковому етапі підготовки Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції. с. 222-224.

[thumbnail of T_Demchenko_A_Yeretyk_A_Lukyanchuk_FZFVS.pdf] Текст
T_Demchenko_A_Yeretyk_A_Lukyanchuk_FZFVS.pdf

Download (771kB)

Анотація

У спорті себе може проявляти тільки той спортсмен, психологічні якості та властивості, які відповідають вимогам самої спортивної діяльності та специфіки обраного виду. По мірі зростання спортивних досягнень, а відповідно і вимог до особистості спортсмена посилюється роль психологічних досліджень. У даний час основні розділи роботи психологів у спорті, зокрема в плаванні, мають основні три напрямки: дослідження основних характеристик нервової системи і виділення комплексу характерних для виду спорту їх проявів [2]; визначення особистості спортсмена і визначення найбільш прогностичних характеристик спортивної діяльності [1]; формування і вдосконалення відносин, здатних вищим проявленням фізичних і духовних сил спортсмена в процесі спортивного тренування і змагальній діяльності [3].

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: тренувальний процес; спортивна підготовка; плавці; початковий етап
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: доцент Олена Миколаївна Поляничко
Дата внесення: 04 Січ 2022 12:55
Останні зміни: 04 Січ 2022 12:55
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40399

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу