Фізична терапія при черепно-мозкових травмах в умовах стаціонару

Петрусь, Дарина Олександрівна та Іващенко, Сергій Миколайович (2021) Фізична терапія при черепно-мозкових травмах в умовах стаціонару Фізичне виховання, спорт та здоров’я людини: досвід, проблеми, перспективи (у циклі Анохінських читань) Матеріали ІХ Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції 10 грудня 2021 року. с. 343-348.

[thumbnail of D_Petrus_S_Ivashchenko_FZFVS.pdf] Текст
D_Petrus_S_Ivashchenko_FZFVS.pdf

Download (2MB)
Офіційне посилання: https://kubg.edu.ua/

Анотація

Черепно-мозкова травма (ЧМТ) є розповсюдженою соціально-медичною проблемою, характеризується широкою різнорідністю з боку механізму, патологічних змін, а також ступеня тяжкості. Черепно-мозкова травма – це зміна функції мозку або інші ознаки патології головного мозку, викликані зовнішньою силою. Дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) свідчать – щорічно у світі отримують ЧМТ понад 10 млн. осіб. В Україні частота черепно-мозкових травм щороку становить (у різних регіонах) від 2,3 до 6 випадків на 1000 населення. Основні причини, що ведуть до розглядуваної травми – це падіння, дорожньо-транспортні пригоди, хворобливі стани, пов’язані з припадками. Мета дослідження – дослідити як фізична терапія впливає на покращення когнітивної та фізичної складових здоров’я пацієнта.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: черепно-мозкова травма; фізична терапія; когнітивне здоров’я; функції мозку; реабілітація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: професор Сергій Миколайович Іващенко
Дата внесення: 05 Січ 2022 08:12
Останні зміни: 05 Січ 2022 08:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/40438

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу