Intellectual Capital as a Factor Forming Economic Security of Enterprises in Society 5.0

Міщук, Євгенія Володимирівна та Рябикіна, Наталія Іванівна та Ушенко, Наталя Валентинівна та Гамова, Оксана Вікторівна та Ткаченко, Сергій Миколайович та Ястремська, Наталя Миколаївна (2022) Intellectual Capital as a Factor Forming Economic Security of Enterprises in Society 5.0 Wseas Transactions on Business and Economics (19). с. 269-277. ISSN 1109-9526

[thumbnail of I_Mishchuk_Y_Riabykina_N_Ushenko_ta_in_ WTBE_19_IS_IPSP_FITU.pdf] Текст
I_Mishchuk_Y_Riabykina_N_Ushenko_ta_in_ WTBE_19_IS_IPSP_FITU.pdf

Download (3MB)
Офіційне посилання: https://wseas.com/journals/bae/2022/a485107-1539.p...

Анотація

У статті показано, що в Суспільстві 5.0 інтелектуальний капітал є ключовим фактором формування економічної безпеки підприємств. Визначено пріоритетність структурних компонентів інтелектуального капіталу як чинника формування економічної безпеки підприємства. При структуруванні інтелектуального капіталу розглядаються особливості функціонування гірничо-збагачувальних підприємств. Встановлено отримані критерії оцінки ефективності використання інтелектуального капіталу під час формування економічної безпеки. Визначено три ключові групи компетенцій персоналу, необхідних для формування економічної безпеки. Обґрунтовано, що органічний зв’язок структурних елементів інтелектуального капіталу дозволить сформувати економічну безпеку підприємства протягом поточного періоду та забезпечити параметри економічної безпеки в довгостроковій перспективі. На основі даних, отриманих від видобувних та збагачувальних підприємств, показано, що це стане можливим завдяки зростанню інноваційного рівня технологічних процесів, що сприятиме підвищенню якості продукції, що, у свою чергу, розширить клієнтську базу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: інтелектуальний капітал; економічна безпека; компетенція; персонал; інноваційний рівень; гірничо-збагачувальне підприємство.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра фінансів та економіки
Користувач, що депонує: професор Наталя Валентинівна Ушенко
Дата внесення: 05 Трав 2022 21:29
Останні зміни: 05 Трав 2022 21:29
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41029

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу