Художні образи творчих робіт О. Денисенка, виконаних в техніці левкас

Стрельцова, Світлана Вікторівна (2022) Художні образи творчих робіт О. Денисенка, виконаних в техніці левкас In: Наука, освіта та суспільство: актуальні наукові дослідження, 25-26 лютого 2022 р, м. Київ.

[thumbnail of ХУДОЖНІ ОБРАЗИ ТВОРЧИХ РОБІТ О. ДЕНИСЕНКА, ВИКОНАНИХ В ТЕХНІЦІ ЛЕВКАС] Текст (ХУДОЖНІ ОБРАЗИ ТВОРЧИХ РОБІТ О. ДЕНИСЕНКА, ВИКОНАНИХ В ТЕХНІЦІ ЛЕВКАС)
S_Streltsova_MV.pdf - Опублікована версія
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі until 25 Лютий 2052.

Download (634kB)
Офіційне посилання: http://molodyvcheny.in.ua/ua/conf/arch/archive/165...

Анотація

Олег Денисенко – сучасний митець який знайшов свій шлях, має свої загальні принципи творчості, власний стиль та зрозумілі глядачеві, впізнавані художні образи, які несуть глибоке змістове наповнення. У творчості митця існує загальне поняття буття людини, її життя та переживання. У своєму спілкуванні з глядачем художник спирається на знакову систему, сталі символи та художні образи, які розкривають зміст зображення через естетичне сприйняття світу, зберігаючи предметно чуттєвий характер цих образів. Спираючись на ці принципи, відбувається процес народження мистецького твору, в якому художник є провідником між минулим, сучасністю та майбутнім. Для О. Денисенка характерним є поступовий творчий розвиток, заглиблення в технічне удосконалення роботи. Власна манера закладається в наступності творчого процесу, в перетіканні та взаємопроникненні робіт, де одна робота ментально пов’язана з іншою. Загальні принципи своєї діяльності митець розкриває в естампі, скульптурі та, для максимального досягнення мети, в одухотвореному виді мистецтва – левкасі, де колір працює на підсилення задуму.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Художній образ; О.Денисенко; левкас; символ; знакова система.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Світлана Вікторівна Стрельцова
Дата внесення: 07 Черв 2022 07:33
Останні зміни: 07 Черв 2022 07:33
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41232

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу