Interpretation of Keywords as Indicators of Intertextuality in English New Testament Yexts ( Antconc Corpus Manager Toolkit)

Bober, Nataliia та Liashko, Olha та Kapranov, Yan та Cherkhava, Olesya та Meleshkevych, Larysa (2022) Interpretation of Keywords as Indicators of Intertextuality in English New Testament Yexts ( Antconc Corpus Manager Toolkit) Wisdom, 22 (2). с. 193-207. ISSN 2738-2753; 1829-3824

[thumbnail of N_Bober_O_Liashko_Y_Kapranov_O_Cherkhava_IKIIENTT_ACMT.pdf] Текст
N_Bober_O_Liashko_Y_Kapranov_O_Cherkhava_IKIIENTT_ACMT.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://www.wisdomperiodical.com/index.php/wisdom/...

Анотація

У статті розглядається інтерпретація ключових слів як індикаторів реєстрації інтертекстуальних властивостей в англомовних текстах Нового Завіту. Поняття «інтертекстуальність» репрезентовано в термінах трьох підходів: філософсько-постструктуралістського, філологічного та жанрово-текстуального, розглядається як складний міждисциплінарний феномен і характеризується як системно-текстуальна та прототипова категорія з акцентом на типологічному. властивості текстовості. Доведено, що для реєстрації інтертекстуальності в англійських текстах Нового Заповіту поняття «ключові слова» та «життєвий цикл» як індикатори актуалізації (активна лексика) чи деактуалізації (пасивна лексика) лексем, представлених у певному типі та вид дискурсу були введені. AntConc corpus manager як програма штучного інтелекту, яка є безкоштовним і багатофункціональним інструментом для статистичних досліджень текстів різними мовами різних дискурсів (д-р Лоуренс Ентоні), допомогла встановити такі найбільш часті ключові слова інтертекстуальності в англійських текстах Нового Завіту: Бог (1372), Ісус (989), Людина (908), Господь (728), Христос (571), Воля (555), Син (422), Батько (370), Дух (299), Небо (256).

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: тлумачення; ключові слова; показники; інтертекстуальність; Новий Завіт; англійська мова; менеджер корпусу; AntConc.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Web of Science
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: Наталія Миколаївна Бобер
Дата внесення: 05 Лип 2022 14:30
Останні зміни: 09 Січ 2023 17:42
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/41502

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу