Київ у спогадах Олександра Кошиця: досвід розробки театралізованої екскурсії

Мусіяченко, Ольга Сергіївна та Кучереженко, Дарина (2022) Київ у спогадах Олександра Кошиця: досвід розробки театралізованої екскурсії Грінченко - Сетон міжнародний журнал молодих науковців (4). с. 125-134.

[thumbnail of O_Musiiachenko_D_Kucherezhko_YSGSIJ_4_FZFVS_FZH.pdf] Текст
O_Musiiachenko_D_Kucherezhko_YSGSIJ_4_FZFVS_FZH.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://ysgsij.kubg.edu.ua/

Анотація

Нинішнє повномасштабне вторгнення Росії в Україну привернуло увагу українців до власної історії, яка включає місто Київ, націєтворчі процеси в ньому та персонажів, які долучилися до цих процесів. Олександр Кошиць є визначною постаттю у розвитку мистецько-культурної самореалізації українців під час Української революції 1917 – 1921 рр. У цій статті ми розглянули фрагменти спогадів Олександра Кошиця як засіб зображення повсякденне життя молоді Києва кінця ХІХ – початку ХХ століть у контексті практичної роботи Бюро театральних екскурсій. Ми представили епізоди зі спогадів, які відображають атмосферу Київської духовної семінарії та академії, тогочасне музичне життя, а також яскраві епізоди з життя видатних киян. Такий аналіз та узагальнення зібраного матеріалу допомагає багатовимірно відтворити атмосферу міста в практиці креативних індустрій, а також сприяти становленню бренду столиці як мистецького та націєтворчого середовища та доповнювати регіональні студії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: екскурсії; тури; туризм; Київ; креативні індустрії; Олександр Кошиць; мемуари
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Ольга Сергіївна Мусіяченко
Дата внесення: 29 Лист 2022 09:57
Останні зміни: 29 Лист 2022 09:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/42890

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу