Про ціннісний вимір та перехід загальнолюдських цінностей в особистісні на прикладі початкової школи

Мієр, Тетяна Іванівна (2023) Про ціннісний вимір та перехід загальнолюдських цінностей в особистісні на прикладі початкової школи In: Цілі і цінності початкової освіти: реалізація в умовах сьогодення : збірник матеріалів ІІІ Всеукраїнських педагогічних читань пам’яті О.Я. Савченко, Київ, 9 листопада 2023 р..

[thumbnail of Miyer_T_PZWPZZOPPS_2023.pdf] Текст
Miyer_T_PZWPZZOPPS_2023.pdf

Download (478kB)

Анотація

Ціннісний вимір буття людини схарактеризовано в контекстах загальнолюдських (суспільних, універсальних), національних, колективних, індивідуальних (особистісних) цінностей та цінностей шкільної освіти. Узагальнено дані про поетапний процес освоєння людиною цінностей та про фактори, які впливають на процес формування певних цінностей. Обіг цінностей представлено як процес переходу загальнолюдських (суспільних, універсальних) в індивідуальні (особистісні) цінності. Також проаналізовано результати експериментального дослідження, яке впродовж 6 років проводиться в рамках проєкту «Ахіа» (https://sites.google.com/view/ project-axia/) і було спрямоване на виявлення розуміння людьми різного віку, у тому числі й молодшими школярами, сутності поняттям «цінності».

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: загальнолюдські (суспільні; універсальні) цінності; індивідуальні (особистісні) цінності; цінностей шкільної освіти; проєкт «Ахіа».
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 18 Груд 2023 09:21
Останні зміни: 18 Груд 2023 09:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47912

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу