Особливості підвищення мотивації студентів до вивчення англійської мови засобами інформаційно-комунікаційних технологій

Джурило, Аліна Петрівна та Комар, Олег Станіславович та Гончарук, Наталія Віталіївна (2024) Особливості підвищення мотивації студентів до вивчення англійської мови засобами інформаційно-комунікаційних технологій Pedagogy and Education Management Review (1(15)). 68 -76. ISSN 2733-2039

[thumbnail of A_Dzhurylo_PEMR_1_15_2024_FPO.pdf] Текст
A_Dzhurylo_PEMR_1_15_2024_FPO.pdf

Download (264kB)
Офіційне посилання: https://public.scnchub.com/perm/index.php/perm/art...

Анотація

Мотивація студентів до вивчення іноземної мови може бути складним завданням, але викладачі можуть допомогти підвищити мотивацію студентів, застосовуючи низку стратегій, таких як створення позитивного та сприятливого навчального середовища та побудова позитивних стосунків зі студентами, використання різноманітних методів навчання, забезпечення регулярного зворотного зв'язку та визнання їхніх зусиль, використання автентичних матеріалів, технологій, постановка досяжних цілей, а також надання студентам можливостей для вибору та автономії, заохочуючи навчання поза межами аудиторії. Мета нашого дослідження - визначити, як інформаційно-комунікаційні технології можуть підвищити рівень мотивації студентів до вивчення англійської мови як іноземної. Для вивчення стану дослідження були використані методи аналізу, синтезу та моделювання. Результати нашого дослідження були отримані за допомогою емпіричних методів: педагогічне спостереження, анкетування, інтерв'ю, тестування, метод експериментальних оцінок. Використання технологій в освіті стає глобальною тенденцією, і більшість студентів використовують їх у навчанні загалом, а також у процесі вивчення мови. Більшість науковців розглядають використання технологій як підтримку навчального середовища і як вирішальний елемент у забезпеченні якісної освіти, особливо для нових поколінь студентів, які народилися в цифрову епоху і тому не можуть функціонувати без технологій. Технології пропонують учням швидкий доступ до необхідної інформації, не кажучи вже про те, що вони розширюють їхній навчальний простір. Вони також дозволяють студентам контактувати з великою кількістю автентичних ресурсів, які можуть надихати тих, хто вивчає мову. Стаття починається з висвітлення важливості мотивації у вивченні мови, потім наводяться основні причини, чому ми повинні пов'язувати мотивацію з технологіями, і, нарешті, розглядаються деякі переваги використання технологій для покращення вивчення мови.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Мотивація; інформаційно-комунікаційні технології; технологічна компетентність; вивчення мови; якісна освіта; технології; цінності; вивчення мови.
Типологія: Статті у періодичних виданнях > Наукові рецензовані журнали (входять до інших баз, крім перерахованих та Google Academy, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов і методик їх навчання
Користувач, що депонує: доцент Аліна Петрівна Джурило
Дата внесення: 13 Трав 2024 13:07
Останні зміни: 13 Трав 2024 13:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48931

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу