Підготовка вчителя до соціокультурної компетенції учнів початкової школи на уроках англійської мови

Чаплінська, Наталія Олегівна (2024) Підготовка вчителя до соціокультурної компетенції учнів початкової школи на уроках англійської мови Інноваційна педагогіка (71). с. 34-37. ISSN 2663-6085; 2663-6093

[thumbnail of N_Chaplinska_IP_71_IS.pdf] Текст
N_Chaplinska_IP_71_IS.pdf

Download (295kB)
Офіційне посилання: http://www.innovpedagogy.od.ua/71-2

Анотація

Вчителі англійської мови в початковій школі не завжди розуміють, що просто вивчати іноземну мову на уроках недостатньо. Метою вивчення іноземної мови є не лише набуття комунікативних навичок, а й виховання культурної та мовної особистості. Цей факт призвів до появи нових концепцій у викладанні іноземних мов, таких як міжкультурна комунікація та соціокультурне навчання. У статті йдеться про підготовку майбутнього вчителя початкової школи до життєво важливого завдання формування соціокультурних компетенцій учнів на уроках англійської мови. У статті розглядаються ефективні методи та підходи до розвитку соціокультурного розуміння студентів у контексті вивчення іноземної мови та надаються пропозиції щодо використання інноваційних технологій і ресурсів для ефективної реалізації цього аспекту в освітньому процесі. Визначено ключові ідеї, які вчитель може отримати при плануванні та проведенні уроків щодо сприяння розвитку соціокультурної компетентності учнів з урахуванням їх індивідуальних вікових та пізнавальних особливостей. Роль вчителя дуже значна і детально пояснена в дослідженні. Педагогічні вимоги до формування соціокультурних компетентностей майбутніх учителів іноземної мови визначено як комплексне завдання застосування соціокультурних орієнтацій варіативного змісту під час навчання іноземної мови; шляхом ознайомлення з особливостями національно-культурних особливостей та національної комунікативної поведінки іншомовних тем для вдосконалення змісту предмета; комплексне використання традиційних та інноваційних методів навчання. Надзвичайно важливим є розвиток соціокультурних компетенцій у майбутніх учителів. У сучасному глобалізованому світі для майбутніх учителів важливо ефективно спілкуватися та взаємодіяти з представниками різних культур. Розвиток міжкультурних якостей вчителів може допомогти їм включити міжкультурні аспекти в освітній процес і задовольнити різноманітність культурних перспектив і досвіду навчання. Це сприяє більш ефективному навчанню та розвитку міжкультурних компетенцій. Загалом, розуміння культурних особливостей інших людей допоможе їм створити сприятливе та інклюзивне навчальне середовище та включити в свої плани уроків цікаві завдання. Ця стаття є корисним ресурсом для вчителів-початківців, які хочуть підвищити якість викладання англійської мови на початкових етапах навчання. Він включає соціокультурні аспекти, щоб зробити уроки більш захоплюючими та сприяти створенню гармонійного та відкритого навчального середовища.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціокультурна компетентність; комунікативна компетентність; компетентнісний підхід; лінгвістична компетенція; країнознавча компетенція.
Типологія: Статті у періодичних виданнях > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов і методик їх навчання
Користувач, що депонує: Наталія Олегівна Чаплінська
Дата внесення: 04 Лип 2024 10:57
Останні зміни: 04 Лип 2024 10:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/49385

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу