Підготовка майбутніх учителів до розвитку учнівських Емоційний інтелект

Дубовик, Світлана Григоріївна (2020) Підготовка майбутніх учителів до розвитку учнівських Емоційний інтелект Journal of Intellectual Disability Diagnosis and Treatment, 8 (3). с. 430-436. ISSN 2292-2598

[thumbnail of S_Dubovyk_PFTDSEI_S_2020_.pdf]
Перегляд
Текст
S_Dubovyk_PFTDSEI_S_2020_.pdf

Download (249kB) | Перегляд

Анотація

Завдання: Це дослідження стосується питань підготовки майбутніх викладачів до розвитку емоційного інтелекту учнів. Дослідження має на меті визначити найважливіші аспекти підготовки майбутніх учителів у рамках цього завдання, визначити основні фактори, на які слід звернути увагу при підготовці вчителів, завдання яких у майбутньому включатимуть розвиток емоційного інтелекту учнів школи . Передумови: Особлива увага приділяється вивченню підготовки педагогічних кадрів для розвитку емоційного інтелекту у студентів з психологічними порушеннями. Об’єктом дослідження є галузі педагогіки вищої освіти, спрямовані на виховання кваліфікованих педагогічних кадрів, здатних ефективно вирішувати завдання розвитку емоційного інтелекту учнів початкових класів. Метод: У дослідженні використовуються методи системного аналізу предмета, засновані на a детальне вивчення вивченого матеріалу, доступного для дослідження, з якісним аналізом усієї зібраної інформації. Результати: На основі проведених досліджень були сформовані рекомендації щодо підготовки вчителів до майбутньої практичної діяльності в рамках розглянутих питань, які узагальнюються наступним чином: на тренінгу слід приділяти увагу роботі з розвиваючими іграми, завданням яких є розвиток у учнів навичок виявлення та оцінки емоцій, власних та учнів, що беруть участь у грі, вивчення та аналіз твори класичної літератури, як метод навчання мислити, аналізувати та розвивати емоційну сферу, тренуючись у виконанні спеціальних вправ для розвитку емоційної сфери. Висновок: Дослідження має важливе прикладне значення з точки зору розширення розуміння інтелекту та необхідності його розвитку, починаючи з нижчих класів високого школу.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Емоційний інтелект; педагогіка вищої освіти; педагогічна підтримка; розвиток школи; професійно-педагогічна діяльність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Scopus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра початкової освіти
Користувач, що депонує: Олена Іванівна Агоста
Дата внесення: 20 Жов 2020 09:32
Останні зміни: 20 Жов 2020 09:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/32245

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу