Лексико-семантична група на позначення базової ознаки лексико-семантичного поля «депресивний стан», «нудьга», «байдужість»

Боса, Віта Петрівна (2016) Лексико-семантична група на позначення базової ознаки лексико-семантичного поля «депресивний стан», «нудьга», «байдужість» In: XXVI Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку», Переяслав-Хмельницький.

[thumbnail of V_Bosa.pdf]
Перегляд
Текст
V_Bosa.pdf

Download (887kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://confscience.webnode.ru/

Анотація

На основі дефініційного аналізу лексем нудьга, байдужість у нашому дослідженні приймаємо таке їх визначення: це стан цілковитої відсутності інтересу чи співчуття та прояв цього стану людини стосовно до іншої людини або до якогось предмета. Ця базова ознака представлена головним чином іменниками та прикметниками, найменше - дієсловами та прислівниками. Основна функція мовних засобів реалізації відповідної базової ознаки - створення атмосфери байдужості, нудьги, томління.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: лексико-семантична група; базова ознака; нудьга; байдужість; лексико-семантичне поле; депресивний стан;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: ст.викл. Віта Петрівна Боса
Дата внесення: 13 Груд 2016 08:05
Останні зміни: 13 Груд 2016 08:05
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17120

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу